Σε τουλάχιστον 20 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων στην κατάρρευση τριώροφης πολυκατοικίας στο Μπιγουάντι, 38 χιλιόμετρα από τη Μουμπάι, όπου η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Σχεδόν 30 ώρες αφότου το κτήριο κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας, αξιωματούχοι είπαν ότι 20 έως 25 ένοικοι υπάρχουν φόβοι πως παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως αυτό το στάδιο, 25 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ περίπου 20 άνθρωποι διασώθηκαν από περίοικους αμέσως μετά την κατάρρευση.

Το κτήριο, που ανεγέρθηκε πριν από 43 χρόνια, είχε 40 διαμερίσματα και περίπου 150 ενοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά έναν αξιωματούχο, στο ισόγειο υπήρχε βιοτεχνία ενδυμάτων και εργαζόμενοι πιστεύεται πως κοιμούνταν μέσα σε αυτή όταν το κτήριο κατέρρευσε. «20 ως 25 άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με ντόπιους» πρόσθεσε.

Το Μπιγουάντι μετατράπηκε το τελευταίο διάστημα σε διαμετακομιστικό κόμβο, με πολλές εταιρείες του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου να διατηρούν εκεί αποθήκες για να ικανοποιούν την καταναλωτική ζήτηση στη Μουμπάι.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές διαβρώνουν τα θεμέλιά τους. Τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε κτήριο στη βιομηχανική πόλη Μαχάντ, περίπου 165 χιλιόμετρα νότια της Μουμπάι.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης