Μια «σχολική» τιμωρία επέβαλε η αστυνομία της Ινδίας, καινοτομώντας για άλλη μια φορά, σε δέκα αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές «συγγνώμη».

Οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, συνελήφθησαν ενώ έκαναν βόλτα στους δρόμους της Ρισικές, μιας πόλης στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Η Ρισικές έγινε γνωστή το 1968, όταν οι Beatles αποφάσισαν να απομονωθούν σε ένα άσραμ εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα τουρίστες υποχρεώθηκαν να γράψουν 500 φορές τη φράση: «Δεν τήρησα τους κανόνες απομόνωσης, λυπάμαι πολύ», ανέφερε ένας αστυνομικός, ο Βινόντ Σάρμα.

Από τα τέλη Μαρτίου, όταν ολόκληρη η χώρα μπήκε σε καραντίνα, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για έκτακτες ανάγκες, για παράδειγμα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Οι Ινδοί αστυνομικοί ξεχώρισαν από την αρχή για τις πρωτότυπες ή και αστείες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να «τιμωρήσουν» τους παραβάτες: σε κάποιες περιπτώσεις τους ανάγκαζαν να κάνουν… κάμψεις.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι αναμένεται ότι θα παρατείνει για άλλες δύο εβδομάδες την καραντίνα για το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει αναφέρει 8.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 273 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης