Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Ινδία αυξήθηκε κατά 55.839 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολό τους να φτάνει τα 7.706.946, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 702 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φτάνει τους 116.616 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν κορυφωνόταν ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικοί προειδοποιούν ότι η τάση μπορεί να αντιστραφεί καθώς πλησιάζουν σημαντικές ινδουιστικές εορτές.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, που μετρούν 8,3 εκατομμύρια.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 715.812, παραμένουν κάτω από το όριο των 800.000 επί σχεδόν μία εβδομάδα. Εξάλλου, 6.874.518 άνθρωποι έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση δίνει πλέον έμφαση στην αύξηση των τεστ. Μόνο χθες έγιναν 1.469.984, με το σύνολό τους να έχει φτάσει τα 98.670.363 ως εδώ.

Την Τρίτη, ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε τους συμπολίτες του να εφαρμόζουν αυστηρά τις συστάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να φορούν μάσκες, να πλένουν συχνά τα χέρια, να τηρούν την κοινωνική απόσταση, καθώς, όπως είπε, το lockdown μπορεί να τέλειωσε, αλλά η πανδημία όχι. Για πολλούς από τους φτωχότερους Ινδούς, η τήρηση των συστάσεων αυτών είναι αδύνατη.

Η Παγκόσμια Τράπεζα τόνιζε το καλοκαίρι ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας οδεύει να διαγράψει τα κατακτημένα με σκληρές προσπάθειες κέρδη ως προς τη μείωση της φτώχειας τα τελευταία χρόνια σε μια από τις πιο άνισες χώρες στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης