Η Ινδία και το Πακιστάν προειδοποίησαν την Τετάρτη τους πολίτες τους αναφορικά με τα ταξίδια στο Ιράκ, μερικές ώρες αφού το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

«Υπό το φως της επικρατούσας κατάστασης στο Ιράκ, συμβουλεύουμε τους Ινδούς πολίτες να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Ιράκ μέχρι νεοτέρας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωση. «Συμβουλεύουμε τους Ινδούς πολίτες που διαμένουν στο Ιράκ να είναι σε επιφυλακή και ίσως να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι η ινδική πρεσβεία στη Βαγδάτη και το προξενείο στην Αρμπίλ συνεχίζουν να λειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι οι Πακιστανοί θα «πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Ιράκ σε αυτή τη φάση». Το Πακιστάν έχει μεγάλο πληθυσμό σιιτών, οι οποίοι έχουν σειρά λατρευτικών τόπων στο Ιράκ, ιδιαίτερα στην πόλη της Κερμπάλα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο για προσκύνημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης