Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 αγνοούνται έπειτα από την κατάρρευση κτηρίου στην Μουμπάι (Βομβάη) της Ινδίας, ύστερα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχών.

Ένα πτώμα έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ένας άνθρωπος που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οκτώ άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, εννέα οικογένειες ζούσαν στο εξαώροφο κτήριο που βρίσκεται στη συνοικία Ντόνγκρι της Μουμπάι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτήρια, εκ των οποίων αρκετά είναι έως και 100 ετών.

Το κτήριο κατέρρευσε στις 08.40 (ώρα Ινδίας, 06.10 ώρα Ελλάδας).

«Σαράντα άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένοι και μια 43μελής ομάδα διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωσή τους» ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας (NDRF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις -που πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 1.200 ανθρώπων- ευθύνονται για την κατάρρευση του κτηρίου.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων δεν είναι σπάνιες στην Ινδία, κυρίως κατά την εποχή των μουσώνων, εξαιτίας της κακής κατασκευής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης