Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει αναρτήσεις που επικρίνουν τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 10:55
Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει αναρτήσεις που επικρίνουν τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας

Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων στην Ινδία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της Ινδίας την πανδημία. Με αφορμή αυτό, η κυβέρνηση ζήτησε από το Τwitter να κατεβάσει δεκάδες αναρτήσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες που είχαν κάνει τοπικοί πολιτικοί.

Το Twitter αφαίρεσε κάποια tweets έπειτα από την προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δήλωσε ευπρόσωπος της εταιρείας. Η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά για να ζητήσει τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, όπως αποκάλυψε το Τwitter στη βάση δεδομένων Lumen, που ανήκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στην προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης, που έγινε στις 23 Απριλίου, αναφέρονται 21 αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους ήταν tweets του βουλευτή Ρεβνάθ Ρέντι, ενός υπουργού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης με το όνομα Μολόι Γκατάκ και του κινηματογραφιστή Αβινάς Ντας.

“Όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα, το εξετάζουμε τόσο βάσει των κανόνων του Twitter όσο και βάσει της τοπική νομοθεσίας”, εξήγησε η εκπρόσωπος του Twitter. “Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε αυτό αφαιρείται από την πλατφόρμα. Αν θεωρηθεί παράνομο βάσει της νομοθεσίας μιας χώρας, αλλά δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε ενδέχεται να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μόνο στην Ινδία”, σημείωσε η ίδια.

Τις πληροφορίες αυτές είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TechCrunch, ο οποίος ανέφερε ότι το Twitter δεν ήταν η μοναδική πλατφόρμα που επηρεάζεται από την εντολή. Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έναν θάνατο να καταγράφεται στο Νέο Δελχί κάθε τέσσερα λεπτά. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει, με ελλείψεις σε οξυγόνο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, 10:55