Οι Αρχές στο ινδικό Κασμίρ επέβαλαν το Σάββατο αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών για να αποτρέψουν πιθανές διαδηλώσεις ύστερα από την ομιλία την Παρασκευή του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ίμραν Χαν.

Ο Χαν, σε ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει λουτρό αίματος όταν η Ινδία άρει τους περιορισμούς της στο Κασμίρ που ισχύουν από τότε που η ινδική κυβέρνηση ανέστειλε το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ στις αρχές Αυγούστου. Με βάση αυτό το ειδικό καθεστώς, το κρατίδιο κατήρτιζε δική του νομοθεσία ενώ δεν επιτρεπόταν στους μη μόνιμους κατοίκους να αγοράζουν ιδιοκτησίες εκεί ή να διεκδικούν θέσεις στον δημόσιο τομέα ή στις ανώτατες σχολές. Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την ομιλία του Πακιστανού πρωθυπουργού, εκατοντάδες κάτοικοι του Κασμίρ βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Χαν και ζητώντας την ανεξαρτησία του Κασμίρ.

Το Σάββατο, οι Αρχές, έχοντας τοποθετήσει μεγάφωνα στα οχήματα της αστυνομίας, ενημέρωναν τους κατοίκους σε κάποιες περιοχές της Σριναγκάρ για τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ επιπλέον στρατεύματα είχαν αναπτυχθεί για να αποφευχθούν οι όποιες διαδηλώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους και δύο αυτόπτες μάρτυρες. Παράλληλα, η πρόσβαση στο βασικό επιχειρηματικό κέντρο της Σριναγκάρ είχε αποκλειστεί με συρματόπλεγμα.

«Αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τις διαμαρτυρίες σε όλη τη Σριναγκάρ χθες βράδυ λίγο μετά την ομιλία του Ίμραν Χαν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης