Χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη την Ινδία έκλεισαν σήμερα τους δρόμους με αυτοσχέδιες τέντες, με τρακτέρ, με φορτηγά και βράχους, πιέζοντας την κυβέρνηση για την ανάκληση αγροτικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες κατά τους τελευταίους μήνες.

Παρά το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες άρχισαν από τους καλλιεργητές ρυζιού και σιταριού στα βόρεια της Ινδίας, οι οποίοι κατασκήνωσαν στα προάστια του Νέου Δελχί, οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικότερα, στις επαρχίες που κυβερνώνται από το κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προσφέρει παραχωρήσεις στους αγρότες, αλλά αρνείται να ανακαλέσει τρεις νόμους, που ψηφίστηκαν την προηγούμενη χρονιά και για τους οποίους, υποστηρίζει ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την εισροή επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 15% του ινδικού ΑΕΠ των 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περίπου στο 50% του εργατικού δυναμικού της Ινδίας.

Οι Ινδοί αγρότες φοβούνται ότι οι μεταρρυθμίσεις θα τους αφήσουν στο έλεος των μεγάλων εταιρειών που αγοράζουν τα προϊόντα τους, καταργώντας σταδιακά τη σημερινή πρακτική αγοράς των προϊόντων με την εγγύηση της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης