Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επίθεση ενόπλων σε αεροπορική βάση, στην περιοχή Παθανκότ της Ινδίας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, δύο εργαζόμενοι στη βάση έχασαν τη ζωή τους, ενώ νεκροί έπεσαν και δύο από τους τρομοκράτες, ενώ ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό άλλων δύο δραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βάση δέχθηκε επίθεση από τέσσερις ή πέντε τρομοκράτες περίπου στις 3:30 το πρωί, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας). Η ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουνγουάρ Παρτάρ, γενικός διευθυντής της αστυνομίας της περιοχής.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών, ενώ οι άλλοι ένοπλοι έχουν καταφύγει σε κτίριο της βάσης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να προσπαθούν να καθορίσουν την ταυτότητα των δραστών.

Οι τρομοκράτες έφτασαν στην αεροπορική βάση με κλεμμένο στρατιωτικό όχημα, φορώντας στρατιωτικές στολές. Μόλις πέρασαν τον έλεγχο άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τους δύο στρατιωτικούς κι εν συνεχεία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποίησαν οι τρομοκράτες στους χώρους της βάσης, τραυμάτισαν ακόμη έξι εργαζόμενους, τρεις εκ των οποίων διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η επίθεση μοιάζει με μια παρόμοια επίθεση ενόπλων που πραγματοποιήθηκε πέρσι σε μια μεθοριακή πόλη στην Πουντζάμπ, που είχε ως αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης