Ένας Ινδός Καθολικός επίσκοπος που κατηγορείται για τον βιασμό μιας μοναχής ζήτησε από το Βατικανό να του επιτρέψει να παραιτηθεί καθώς εντείνονται οι διαμαρτυρίες στο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας και οι προτροπές για τη σύλληψή του.

“Ο επίσκοπος Φράνκο Μουλακάλ έγραψε μια επιστολή στον Άγιο Πατέρα Φραγκίσκο εκφράζοντας την επιθυμία του να αποχωρήσει προσωρινά και να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του στην Επισκοπή” του Τζαλαντάρ, ανέφερε η τελευταία σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Κεράλα κάλεσε τον Μουλακάλ να δώσει και πάλι κατάθεση για την υπόθεση την Τετάρτη. Ο επίσκοπος αρνείται ότι έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Η μοναχή κατηγορεί τον επίσκοπο ότι την βίασε κατ΄επανάληψη από τον Μάιο του 2014 και για δύο χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα η γυναίκα έστειλε και αυτή μια λεπτομερή επιστολή στον ποντίφικα ζητώντας να ληφθούν μέτρα σε βάρος του Μουλακάλ.

Το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα στο Κότσι, την οικονομική πρωτεύουσα του κρατιδίου Κεράλα, μοναδές οργάνωσαν μια άνευ προηγουμένου διαδήλωση απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την μοναχή που κατήγγειλε τον επίσκοπο. Η ομάδα αυτή σκοπεύει να οργανώσει και άλλες κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τον πατέρα Αουγκουστίνε Βατόλι, τον συντονιστή του “Συμβουλίου Δράσης Σώστε τις Αδελφές μας”. “Ξεκινήσαμε τις διαμαρτυρίες ζητώντας τη σύλληψη του επισκόπου. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν θέσει εαυτόν στη διάθεση της δικαιοσύνης”, είπε ο Βατόλι, εκφράζοντας αμφιβολίες κατά πόσον ο Μουλακάλ αποφάσισε μόνος του να παραιτηθεί ή αν αποχωρεί κατόπιν εντολής του Βατικανού.

Το Βατικανό δεν ανακοινώνει ποτέ αν οι επίσκοποι υποβάλουν παραιτήσεις, παρά μόνο αν έχουν γίνει ήδη δεκτές από τον πάπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης