Άκαρπες έχουν αποβεί οι έρευνες των δυνάμεων της Ακτοφυλακής στην Ινδία για τον εντοπισμό πέντε ναυτικών οι οποίοι αγνοούνται, όταν ένα δεξαμενόπλοιο πλοίο βρέθηκε στη δίνη κυκλώνα που «χτύπησε» το νοτιοανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. 

Σε επιχείρηση – «αστραπή» τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μέλη της Ακτοφυλακής απομάκρυναν με ασφάλεια τα 15 μέλη του πληρώματος που αποφάσισαν να παραμείνουν στο «MT Pratibha Cauvery», το οποίο είχε προσαράξει στα «ρηχά» κοντά σε παραθαλάσσια πόλη εν μέσω θυελλωδών ανέμων που συνόδευαν τον κυκλώνα «Nilam».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους συνολικά 37 ανθρώπους που επέβαιναν πάνω στο πλοίο, οι 22 μπήκαν σε δύο σωσίβιες λέμβους με τις οποίες προσπάθησαν να βγουν στην ακτή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι αναποδογύρισαν τις βάρκες, με αποτέλεσμα οι ναυτικοί να βρεθούν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και ο καπετάνιος του πλοίου, εγείροντας ερωτήματα για την απόφασή του αυτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην πόλη Τσενάι της επαρχίας Ταμίλ Ναντού.

Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι έρευνες θα έπρεπε να σταματήσουν προσωρινά, υπογραμμίζοντας ότι θα ξεκινούσαν εκ νέου με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας. Η ανησυχία των τοπικών Αρχών είναι μεγάλη καθώς το δεξαμενόπλοιο είναι γεμάτο πετρέλαιο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα με καταστροφικές συνέπειες για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Δείτε το video…

Με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα ο κυκλώνας προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων, αναγκάζοντας περισσότερους από 100.000 να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Παράλληλα, ζημιές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο και τις καλλιέργειες, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Σχολεία, Πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες στο λιμάνι του Τσενάι δεν λειτούργησαν και σήμερα, Πέμπτη, προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι της πόλης, την ίδια στιγμή που είχαν δοθεί σαφείς προειδοποιήσεις στους αλιείς να μην βγουν στα ανοικτά με τα σκάφη τους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Στους 33 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011, 11:42

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης