Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα τους πολίτες της χώρας του να τηρήσουν απαγόρευση της κυκλοφορίας για μία ημέρα, στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να διαπιστωθεί αν η απομόνωση θα αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στο διάγγελμά του προς το 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους της Ινδίας, ο Μόντι είπε ότι οι εντεινόμενες προκλήσεις που θέτει η πανδημία Covid-19 δεν είναι κάτι το φυσιολογικό και προέτρεψε τους πάντες να τηρήσουν την κοινωνική απομόνωση. «Όλοι πρέπει να πειθαρχήσουμε για να εμποδίσουμε την διάδοση του ιού», είπε, επισημαίνοντας ότι η πανδημία πλήττει σοβαρά την οικονομία της χώρας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτήν την Κυριακή, 22 Μαρτίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, όλοι οι πολίτες πρέπει να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας του λαού. Κατά το διάστημα αυτό δεν θα βγαίνουν από τα σπίτια τους, ούτε στον δρόμο, ούτε στη γειτονιά τους», είπε. Αυτή η «νεκρή» ημέρα θα είναι για τους Ινδούς «ένα σύμβολο της ψυχραιμίας και της αποφασιστικότητάς μας» απέναντι στην πανδημία και θα τους προετοιμάσει «για τις μελλοντικές προκλήσεις», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τους Ινδούς στις 5 το απόγευμα της Κυριακής (13.30 ώρα Ελλάδας) «να βγουν στο κατώφλι τους, στο μπαλκόνι, στο παράθυρό τους» και να χειροκροτήσουν για πέντε λεπτά τους ανθρώπους εκείνους που εκτελούν υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας, όπως είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι αστυνομικοί, οι ταχυμεταφορείς και οι οδηγοί των ρικσό.

Η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει μέτρα υποχρεωτικής απομόνωσης του πληθυσμού, όπως άλλες χώρες, όμως προτρέπει τους Ινδούς να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους τις επόμενες εβδομάδες. «Θα θέσετε σε κίνδυνο την οικογένεια και την κοινότητά σας», προειδοποίησε ο Μόντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, στην Ινδία υπάρχουν μόνο 173 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι. Οι ειδικοί όμως εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι μεγαλύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης