Ένας βουλευτής από την Ινδία που ανήκει σε ένα ινδουιστικό, ριζοσπαστικό, εθνικιστικό κόμμα προκάλεσε την Τετάρτη σφοδρές αντιδράσεις στο κοινοβούλιο μετά τη δημοσίευση εικόνων στις οποίες απεικονίζεται ενώ προσπαθεί να αναγκάσει ένα μουσουλμάνο να φάει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Οι βουλευτές του κόμματος του Κογκρέσου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας, καθώς θεώρησαν ότι ο βουλευτής του Σιβ Σένα, του κόμματος που έχει συμμαχήσει με το εθνικιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, είχε προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις αυτού του άνδρα καθώς προσπάθησε να τον αναγκάσει να φάει ένα σαπάτι (παραδοσιακό ψωμί της Ινδίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απόλυτα κατακριτέο και αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε με τον πλέον ενεργητικό τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κογκρέσου Μάνις Τεουάρι.

Το περιστατικό θα μπορούσε να εγείρει τις ανησυχίες των μουσουλμάνων και των άλλων μειονοτήτων έναντι της κυβέρνησης του Μόντι και του Λαϊκού Κόμματος (Μπαρατίγια Τζανάτα, BJP).

Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση εμφανίζεται μια ομάδα βουλευτών του Σιβ Σένα απέναντι σε έναν υπεύθυνο υπηρεσιών εστίασης την περασμένη Πέμπτη στο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι βουλευτές εκφράζουν παράπονα για την ποιότητα του φαγητού που τους προσφέρουν κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο που διαχειρίζεται το Κρατίδιο Μαχαράστρα, περιοχή απ’ όπου προέρχεται αυτό το πολιτικό κόμμα.

Ο βουλευτής, Ράτζαν Μπαμπουράο Βίσαρ, προσπαθεί επανειλημμένως να βάλει ένα σαπάτι στο στόμα ενός υπεύθυνου τροφοδοσίας, ενώ το πλήθος τον παρακολουθεί.

Ο Βίσαρ επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε να τον αναγκάσει να φάει, αλλά απλά να του δείξει ότι το ψωμί που είχαν σερβίρει ήταν πολύ σκληρό.

«Δεν ήταν παρά μια κίνηση δυσαρέσκειας για την ποιότητα του φαγητού στο «Maharashtra Sadan» (το κτίριο της δεξίωσης) όπου ήταν παρόντα σημαντικά στελέχη» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Headlines Today.

«Το να το κάνουμε θρησκευτικό ζήτημα δεν έχει κανένα νόημα» προσέθεσε ο ίδιος. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας εστίασης δήλωσε ότι ο υπάλληλός του έχει «πληγωθεί βαθύτατα» από το περιστατικό λόγω των «θρησκευτικών συναισθημάτων τα οποία συνδέονται» με αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης