Ινδία: Πέντε νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ

Ινδία: Πέντε νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ
Τέσσερις Ινδοί στρατιωτικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ξέσπασε μάχη στο διαφιλονικούμενο ινδικό κρατίδιο Κασμίρ, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, καθώς οι Αρχές της Ινδίας συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει για τον εντοπισμό των φερόμενων ως μελών ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 44 μέλη της χωροφυλακής τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο βόρειο ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ ανέφερε πως οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το χωριό Πινγκλάν, στην περιφέρεια Πουλουάμα, όπου βομβιστής-καμικάζι έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε αυτοκινητοπομπή της χωροφυλακής την Πέμπτη.

Ένας δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ανέφερε πως οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για την παρουσία τουλάχιστον τριών μελών της οργάνωσης Τζάις ι Μοχάμαντ, συμπεριλαμβανομένων ξένων, σε σπίτι στο χωριό.

Ο δεύτερος αξιωματικός ανέφερε πως τέσσερις στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στη μάχη.
«Υπήρξε ανταλλαγή πυρών νωρίς το πρωί, στην οποία τραυματίστηκαν οι άνδρες του στρατού και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Πέθαναν αργότερα» είπε.

Στην περιοχή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας επ' αόριστον. Η αστυνομία προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 08:18