Οι κινήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ιδίως η επιβολή περιορισμών στις επισκέψεις μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και συγγενών τους στην αμερικανική επικράτεια αλλά και η απαγόρευση των εισαγωγών βάμβακα από την επαρχία Σιντζιάνγκ, είναι «ανησυχητικές ενδείξεις» πως οι διμερείς σχέσεις ωθούνται σε «επικίνδυνη ατραπό», κρίνει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας.

Η εφημερίδα, που απηχεί την επίσημη κυβερνητική γραμμή, αναφέρει στο άρθρο της πως οι αμερικανικές κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν «γεράκια» στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να «κλειδώσει» η σκληρή πολιτική τους έναντι της Κίνας, με άλλα λόγια να συνεχίσει να εφαρμόζεται πολύ καιρό αφού θα έχει ολοκληρωθεί η θητεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα κι αν η εισερχόμενη κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε πρόθεση να αποκλιμακώσει τις εντάσεις που σπάρθηκαν και συνεχίζουν να σπέρνονται, μέρος της ζημιάς είναι απλώς πέραν πάσης αποκατάστασης, όπως είναι η πρόθεση του νυν προέδρου των ΗΠΑ», σύμφωνα με το άρθρο.

«Η πρόσφατη επιδείνωση των διμερών σχέσεων μετέβαλε θεμελιωδώς την πολιτική ατμόσφαιρα ως προς την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κίνας. Σε τέτοιο βαθμό που η αποτροπή της Κίνας έχει μετατραπεί σε αντικείμενο συναίνεσης» των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών, παρατηρεί η Ημερησία της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης