Με το βλέμμα στραμμένο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας διεξάγεται σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου, η εκλογική διαδικασία στη Σερβία. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν, μεταξύ άλλων, τον επόμενο πρόεδρο της χώρας, με τον απερχόμενο πρόεδρο, Boris Tadic και τον βασικό υποψήφιο της Αντιπολίτευσης, Tomislav Nikolic να δίνουν μάχη σώμα με σώμα για το χρίσμα.

Ο Boric Tadic παραιτήθηκε τον προηγούμενο βήμα, προκηρύσσοντας πρόωρες προεδρικές εκλογές. Και οι δύο άνδρες έχουν δεσμευτεί να οδηγήσουν τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με βασικότερα προβλήματα προς επίλυση να είναι η ανεργία (24%), το δημόσιο χρέος (24 δισ. ευρώ) και η εξωτερική πολιτική στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δε λείπουν βέβαια και οι… αντίθετες φωνές οι οποίες ξεκαθαρίζουν πως Σερβία και Ε.Ε. είναι δύο έννοιες που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επικεφαλής του Ριζοσπαστικού Σερβικού Κόμματος (SRS) η οποία υπογράμμισε σε προεκλογική της συγκέντρωση στο Βελιγράδι πως, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα διακόψει τη διαδικασία ένταξης της χώρας.

Σημειώνεται πως σήμερα διεξάγονται επίσης βουλευτικές και τοπικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:
«Θα μπλοκάρω την υποψηφιότητα της Σερβίας», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 03:13
«Στηρίξτε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 02:10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης