Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Όπως ανακοίνωσε σήμερα από το Στρασβούργο η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, ο Οργανισμός εγκαινίασε μία δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση ως «Εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα 5ωρο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νομικούς, δημόσιες αρχές, κοινωνία των πολιτών και σπουδαστές.

«Η Ευρώπη έχει το ισχυρότερο σύστημα διεθνούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπουδήποτε στον κόσμο, χάρη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» δήλωσε η γενική γραμματέας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι:

« Για να μπορέσει το σύστημα να εκπληρώσει τις δυνατότητές του, χρειαζόμαστε δικηγόρους, δικαστές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ΜΚΟ και άλλους επαγγελματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη για να μάθουν πώς λειτουργεί και να χρησιμοποιούν αυτές τις γνώσεις στην καθημερινή τους εργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επικαιροποιημένο μάθημα αποτελεί μέρος του εκτεταμένου προγράμματος HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους νομικούς επαγγελματίες. Περιέχει ενότητες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και -για πρώτη φορά- την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων από το δικαστήριο του Στρασβούργου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη συμβολή στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το επικαιροποιημένο μάθημα είναι πλέον διαθέσιμο στα αγγλικά, με αρκετές άλλες γλωσσικές εκδόσεις που πρόκειται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης