Δραματική είναι η κατάσταση στο Νεπάλ λόγων πλημμυρών που σημειώθηκαν ύστερα από την υπερχείλιση ποταμού στους πρόποδες του βουνού Ανναπούρνα στο κεντρικό τμήμα της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το Associated Press, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται, με τρεις Ρώσους τουρίστες να βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους. Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν τεράστιες ποσότητες νερού να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους και δεκάδες χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στο οδικό δίκτυο.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως η Ποχάρα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τα ορμητικά νερά που άρχισαν να κατεβαίνουν το βουνό μετά την υπερχείλιση του ποταμού Σέτι εξαιτίας των πρόσφατων σφοδρών βροχοπτώσεων. Οι τοπικές Αρχές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο χιονοστιβάδα να προκάλεσε το «φούσκωμα» του ποταμού.

Δείτε το video…

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν σε δηλώσεις τους στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πως είδαν ανθρώπους να παρασύρονται από χείμαρρους και ολόκληρα σπίτια να καταστρέφονται μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μήνες της Άνοιξης θεωρούνται ιδανικοί για πεζοπορία στα βουνά του Νεπάλ. Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στα χωριά περιμετρικά των Ιμαλαΐων προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκδρομές. Η τουριστική κίνηση κορυφώνεται στις αρχές Μαΐου.

Κι όλα αυτά ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως ολόκληρο το υπουργικό Συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Νεκροί και αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Νεπάλ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2012, 12:52
Μαζικές παραιτήσεις υπουργών στο Νεπάλ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 05:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης