Όταν βρέχει στο Άμπου Ντάμπι, η ζωή των κατοίκων, ως φαίνεται, γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Όταν βρέχει στο Άμπου Ντάμπι, η ζωή των κατοίκων, ως φαίνεται, γίνεται εξαιρετικά δύσκοληΑπτό παράδειγμα αποτελεί η κακοκαιρία που χτύπησε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα την «καρδιά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από το αεροδρόμιο της πόλης αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε στο σημείο λόγω της κακοκαιρίας: η στέγη κατέρρευσε, μικρά αεροσκάφη διαλύθηκαν και τα συντρίμμια τους, λόγω των ισχυρών ανέμων, έπεσαν πάνω σε τζαμαρίες σπάζοντάς τες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων η διοίκηση του αεροδρομίου αναγκάστηκε να αναστείλει όλες τις πτήσεις και να αναβάλει την έκθεση «Air Expo 2016».

Το χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του χθες, ενώ μέσα στην πόλη δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες υπέστησαν ζημιές και σπίτια πλημμύρισαν. Την Τετάρτη η αστυνομία κατέγραψε τουλάχιστον 250 τροχαία ατυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο μιλούν από μόνες τους:

Πρόβλημα υποδομών

Πολλές είναι οι καταγγελίες για ανεπαρκείς υποδομές και ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα τόσο στο Άμπου Ντάμπι όσο και σε άλλα εμιράτα, από τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή των ΗΕΑ δεν είναι εξοικειωμένη με τέτοιου είδους φαινόμενα. Στην ιστοσελίδα Boarding Area, η οποία εξειδικεύεται στις αερομεταφορές, καταγγέλλονται τα εξής:

«Το Κατάρ και τα ΗΑΕ φαίνεται πως έχουν αφθονία πόρων για παντελώς άχρηστα κτήρια, ωστόσο δεν δίνουν τίποτα για να κατασκευάσουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομών που είναι απαραίτητα». Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, με άγνωστες συνέπειες για τις κτηριακές υποδομές. Το πρόγραμμα των πτήσεων πάντως ομαλοποιείται σταδιακά…

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης