«Δίκαιη» χαρακτηρίζει η Αβάνα την πρόθεση του Λευκού Οίκου να αφαιρέσει την Κούβα από τη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, σε μια ακόμα ενέργεια που φέρνει πιο κοντά τις δύο χώρες.

H Κούβα μπήκε για πρώτη φορά στη «μαύρη λίστα» με τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, το 1982, επί προεδρίας Ρόναλντ Ρήγκαν«Δεν έπρεπε εξαρχής να είχαμε συμπεριληφθεί στη λίστα. Η Κούβα υπήρξε στόχος εκατοντάδων τρομοκρατικών ενεργειών, οι οποίες στοίχισαν η ζωή σε 3.478 ανθρώπους και προκάλεσαν τον ακρωτηριασμό 2.099 πολιτών» τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας Χοσεφίνα Βιδάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Η κυβέρνηση της Κούβας αναγνωρίζει τη δίκαιη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αφαιρεθεί η Κούβα από έναν κατάλογο στον οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί ποτέ» πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε έκθεση στο Κογκρέσο μέσω της οποίας εξέφρασε την πρόθεσή του να αφαιρέσει την Αβάνα από τη «μαύρη λίστα», επισημαίνοντας πως «η κουβανική κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει καμία υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία τους τελευταίους έξι μήνες».

Η Κούβα βρίσκεται από το 1982 στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία μαζί με τη Συρία, το Σουδάν και το Ιράν. Η κυβέρνηση του προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν είχε συμπεριλάβει την Αβάνα στον κατάλογο αυτόν εξαιτίας της υποστήριξής της στους Βάσκους αυτονομιστές της ETA και τους αντάρτες FARC στην Κολομβία.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης