Ένας ιερέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε έναν ναό στη Νίκαια στη νότια Γαλλία, από Γάλλο «που πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή», ανέφερε σήμερα σε ένα μήνυμα στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν. Η ενέργεια αυτή «δεν έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή.

Ο δράστης της επίθεσης κατονομάζεται ως Κεβίν, είναι γεννηθείς το 1991 στο Φρεζούς (νότια Γαλλία), γαλλικής υπηκοότητας και διαμένει στη Νίκαια. Δεν είναι γνωστός στις αρχές, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νίκαιας, αγόρασε το μαχαίρι κάποιες ημέρες νωρίτερα.

«Πάσχει προφανώς από διπολική διαταραχή» και η ενέργειά του «δεν έχει a priori τρομοκρατικό χαρακτήρα». «Δήλωσε αυθόρμητα στις δυνάμεις της αστυνομίας ότι είναι εβραϊκής πίστης και ότι αυτήν την ημέρα των εκλογών, ήθελε να σκοτώσει τον Μακρόν και εντέλει στράφηκε εναντίον μιας εκκλησίας», αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζωή του ιερέα δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η Γαλλία ψηφίζει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανέφερε, σε ένα ξεχωριστό tweet, ότι ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο συντηρητικός βουλευτής Ερίκ Σιοτί, που εκπροσωπεί την περιφέρεια, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο ιερέας, τον οποίο κατονόμασε ως πατέρα Κριστόφ, δέχθηκε αρκετές μαχαιριές στον ναό Saint-Pierre d’Arene στη Νίκαια.

Όπως έγραψε, μια μοναχή τραυματίστηκε στο χέρι, καθώς άρπαξε το μαχαίρι από τον δράστη.

«Εντυπωσιακή η τόλμη της αδελφής Μαρί Κλοντ, η οποία παρενέβη, την ώρα που ο δράστης συνέχιζε να μαχαιρώνει τον πατέρα Κριστόφ», έγραψε ο Σιοτί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης