Υεμένη: Νεκροί 25 στρατιώτες από επίθεση των ανταρτών Χούθι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 06:42
Υεμένη: Νεκροί 25 στρατιώτες από επίθεση των ανταρτών Χούθι

Τουλάχιστον 25 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης της Υεμένης, που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σιίτες αντάρτες Χούθι στη βόρεια επαρχία Σαάντα, δήλωσε αξιωματικός του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι Χούθι «έστησαν ενέδρα σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που προωθούνταν (...) στην περιοχή Κάταφ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας», εξήγησε ο αξιωματικός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πρόσθεσε ότι 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες.

Ο Χάντι Τάρσαν, ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαάντα, επιβεβαίωσε ότι εκτυλίσσονταν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή Κάταφ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τον Τάρσαν, ο στρατός έστειλε ενισχύσεις για να υποστηρίξουν τις μονάδες του στις εχθροπραξίες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν στην επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, όμως αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση.

Μέρος της επαρχίας, που θεωρείται οχυρό του κινήματος των σιιτών ανταρτών, γειτονεύει με τη Σαουδική Αραβία.

Το βασίλειο τέθηκε επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας αραβικών κρατών που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 για να βοηθήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη, εξόριστη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ αλ Χάντι μπροστά στην ταχύτατη προέλαση των Χούθι. Η κατάσταση στα μέτωπα έκτοτε όμως δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 06:43