Έκκληση για βοήθεια ανασυγκρότησης του Κομπανί, απευθύνει το «Εκτελεστικό Συμβούλιο του καντονιού του Κόμπανι – Συρία».

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το καντόνι του Κόμπανι βρίσκεται σε στενό αποκλεισμό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και υφίσταται, ταυτόχρονα, βάρβαρες επιθέσεις από την τρομοκρατική οργάνωση της Daesh (ISIS). Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει μια ανθρωπιστική καταστροφή και στην πόλη του Κόμπανι και σε ολόκληρη την επαρχία.

Οι τωρινές επιθέσεις, που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μήνες, στοχεύουν στο να εκκενώσουν την ύπαιθρο από τον πληθυσμό της, μέσω πίεσης, απειλών, εκτελέσεων και ανεξέλεγκτο βομβαρδισμό των αμάχων. Αυτές οι φρικαλεότητες στόχο έχουν τον εκτοπισμό του ντόπιου πληθυσμού και τη βίαιη αλλοίωση των δημογραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής, η οποία θα χάσει την ποικιλομορφία της.

Η συνεχιζόμενη πολιορκία και οι επιθέσεις διαταράσσουν όλες τις πτυχές της ζωής,αφήνοντας πίσω τους καταστροφή και όλεθρο, και κατέστρεψαν σχεδόνολοκληρωτικά όλες τις υποδομές. Εκτός αυτού, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης και τα γύρω χωριά που πραγματοποιούνται από την ISIS έχουν χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του καντονιού του Κόμπανι στη Συρία, συγκρότησε μια ειδική επιτροπή η οποία θα είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των προσπαθειών ανοικοδόμησης. Η “Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Κόμπανι” αποτελείται από άτομα που είναι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα. Εκτός από την εκπόνηση μελετών καισχεδιασμού, η επιτροπή αυτή θα συνεργαστεί επίσης με οργανισμούς που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τις προσπάθειές μας με όποιον τρόπο μπορούν και να παράσχουν κονδύλια για τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην πόλη και την ύπαιθρο.

Εκτός από τα μέλη της επιτροπής στο Κόμπανι, θα ορίσουμε επίσης αντιπροσώπους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, το Ιρακινό Κουρδιστάν, τα κράτη του Κόλπου και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Οι προσπάθειες ανοικοδόμησής, η θέλησή μας να φέρουμε τη ζωή πίσω στην πόλη μας, απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και όλες μας οι δυνάμεις να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της επιτυχούς ανοικοδόμησης, είτε μέσω της αποτελεσματικής συμμετοχής, είτε μέσω της παροχής απόψεων και συμβουλών στο υπεύθυνο Συμβούλιο, που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι πιο αρμόδιοι άνθρωποι είναι τεχνικοί και ακαδημαϊκοί, που είναι ειδικοί σε αυτό τον τομέα.
Κάνουμε, επομένως, επείγουσα έκκληση για βοήθεια και υποστήριξη στη διεθνή κοινότητα, ανθρωπιστικούς οργανισμούς και κάθε άνθρωπο που πιστεύει στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για να ανοικοδομήσουμε την πόλη μας.

Κάνουμε έκκληση προς τα Ηνωμένα Έθνη, να εκπληρώσουν την ανθρωπιστική καιηθική τους υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους και την πόλη του Κόμπανι, που καταστράφηκαν, και να λάβουν ενεργά μέρος στην ανοικοδόμηση της περιοχής.Πρώτο και κύριο βήμα θα είναι το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή βοήθειας για την ανακούφιση των ανθρώπων από τη δυστυχία, τον εκτοπισμό και την πείνα και η δημιουργία καταφυγίου για τους επαναπατριζόμενους.

Στοιχεία επικοινωνίας με το Συμβούλιο για την ανοικοδόμηση του Κόμπανι

Ιστότοπος: www.helpkobane.wordpress.com

Twitter: https://twitter.com/ava_kobane

Email: ava.kobane@gmail.com

Τηλέφωνο: +90-537-967-1739 or 90-545-301-8603

Λογαριασμός Τραπέζης: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του καντονιού του Κόμπανι – Συρία».

Διαβάστε ακόμη: Το βαρύ τίμημα της νίκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης