Με μία σοκαριστική εικόνα ήρθε αντιμέτωπος ο πατέρας του 14χρονου Kevin Barrera, που είχε δολοφονηθεί στο Richmont της Καλιφόρνια το 2009, όταν, ψάχνοντας το σημείο δολοφονίας του γιου του στους χάρτες της Google, διαπίστωσε πως ο δορυφορικός φακός είχε πιάσει τη σκηνή που αστυνομικοί ανακαλύπτουν το πτώμα του.

Με την υπόθεση να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα, αφού ο δράστης δεν έχει συλληφθεί, ο πατέρας του θύματος απαίτησε από τη γνωστή εταιρία να αποσύρει την εν λόγω δορυφορική φωτογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέποντάς την, νιώθω – αν και έχουν περάσει 4 χρόνια – σαν να έγινε εχθές», δήλωσε σε τοπικό μέσο.

Η απάντηση της Google, που στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές κατηγορίες για παραβίαση της ιδιωτικότητας εξαιτίας της υπηρεσίας Google Maps, ήταν ότι θα κάνει ό,τι είναι εφικτό ώστε να επισπεύσει την αντικατάσταση της φωτογραφίας.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της δήλωσε: «Αν και στο παρελθόν δεν έχουμε επιταχύνει ποτέ παρόμοιες διαδικασίες αντικατάστασης κάποιας επίμαχης φωτογραφίας, δεδομένης της συγκεκριμένης κατάστασης υποσχεθήκαμε στην οικογένεια του θύματος ότι κάνουμε τα πάντα ώστε να αλλάξουμε τη φωτογραφία σε 8 ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης