Ιαχές πολέμου από την Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 18:00
Ιαχές πολέμου από την Τουρκία
Με μία συντονισμένη ομοβροντία φραστικών προειδοποιητικών πυρών, ο υπουργός Άμυνας και μόνιμος στρατιωτικός Χουλούσι Ακάρ, αλλά και ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προχώρησαν τη Δευτέρα και το Σάββατο αντίστοιχα, σε σκληρές δηλώσεις εμπλέκοντας και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως «στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο ποτέ δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο το οποίο θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη θέληση της Τουρκίας. Οφείλουν να γνωρίζουν όλοι ότι δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα συμμετέχουν η Τουρκία και η τουρκική δημοκρατίας ης βορείου Κύπρου».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντεμέζ δήλωσε πως «σύντομα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό καθώς και το τουρκικό ΓΕΕΘΑ θα ανακοινώσουν νέους κανόνες εμπλοκής που θα ισχύσουν στις περιοχές του Αιγαίου, της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου.

Την Κυριακή, ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Μπουλούτ, γνωστός για τις ακραίες και προβοκατόρικες δηλώσεις του, είχε ανακοινώσει σε άρθρο του πως «θα υπάρξει στρατιωτικός όλεθρος για την Ελλάδα σε περίπτωση θερμού επεισοδίου».

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρόσα» κόβει βόλτες συνοδευόμενο από πολεμικές μονάδες του τουρκικού Π.Ν. (τέσσερις μονάδες επιφανείας και δύο υποβρύχια), στην βορειοδυτική γωνία που σχηματίζει το οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο και εφάπτεται του σημείου όπου συναντώνται η ελληνική και η αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Τα τουρκικά υποβρύχια το τελευταίο 24ωρο προέβησαν και σε στρατιωτική άσκηση εντυπωσιασμού βυθίζοντας παροπλισμένο εμπορικό σκάφος με τορπίλη θέλοντας έτσι να καταδείξουν πως βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα.

Βεβαίως οι ειδικοί τεχνικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στο video που ανάρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου άμυνας έκαναν λάθος δείχνοντας εκτόξευση τορπίλης από υποβρύχιο η οποία είναι εκπαιδευτική και άρα χωρίς γόμωση και φέρει μπλε χρώμα με πορτοκαλί δακτύλιο. Αυτά ως προς την προπαγάνδα της γειτονικής χώρας η οποία «χάνει» στις λεπτομέρειες.

Το video που απεικονίζει τη βύθιση παροπλισμένου σκάφους από τουρκικό υποβρύχιο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 19:44