Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Σεΐχι Κιχάρα δήλωσε την Κυριακή, ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερβολικής πτώσης του γιεν.

«Όσον αφορά τις υπερβολικές, μονόπλευρες μεταβολές, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Κιχάρα σε τηλεοπτική εκπομπή, ερωτηθείς για την πρόσφατη απότομη πτώση του ιαπωνικού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό γιεν υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου σε χαμηλό 24 ετών, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη διευρυνόμενη απόκλιση μεταξύ των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και της δέσμευσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

«Δεν θα σχολιάσω θέματα νομισματικής πολιτικής και επιτοκίων, καθώς εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της BoJ», ανέφερε ο Κιχάρα.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει «στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον» μέτρα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το εξωτερικό, όπως είναι η κατάργηση του ανώτατου ορίου στον ημερήσιο αριθμό επισκεπτών που εισέρχονται στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης