Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, η οποία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες.

Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 32, συμπεριλαμβανομένου ενός 2χρονου αγοριού και μιας 77χρονης. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 27 νεκροί. Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ένας 53χρονος διασώστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων, των οποίων τα σπίτια τους είχαν καταπλακωθεί από πλαγιά που υποχώρησε λόγω της βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, την ίδια στιγμή που σε ορεινή περιοχή στα περίχωρα της Χιροσίμα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τόνους χώματος και λάσπης. Η κινητοποίηση των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης είναι τεράστια, με σωστικά συνεργεία να σπεύδουν όπου υπάρχει έκκληση για βοήθεια. Αρκετοί κάτοικοι της πόλης απομακρύνθηκαν με εναέρια μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερειπωμένα σπίτια και δρόμοι θαμμένοι στη λάσπη είναι ορισμένες μόνο από τις εικόνες καταστροφής, που μετέδωσε το NHK. Αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Όπως έγινε γνωστό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά/ ώρα. Σύμφωνα με το NHK, καταρρακτώδης βροχή πλήττει και το γειτονικό Ναγκασάκι.

Η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ, που άφησε πίσω της 10 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνία: Στους 18 οι νεκροί από τις πλημμύρες, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 06:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης