Η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι δύο Ιάπωνες δημόσιοι λειτουργοί έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Ο ένας εκ των δύο εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας και ο άλλος στη γραμματεία της κυβέρνησης. Και οι δύο είχαν επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές του μηνός στη Γιοκοχάμα. Άλλοι τρεις δημόσιοι λειτουργοί, από το Υπουργείο Υγείας και την υπηρεσία που επιβλέπει την εφαρμογή της καραντίνας, έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν, υπενθύμισε στέλεχος του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ακόμα δύο Ρώσοι που επιβαίνουν στο Diamond Princess διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε η ρωσική πρεσβεία στο Τόκιο.

Οι δύο Ρώσοι θα διακομιστούν σε νοσοκομείο σύντομα, πρόσθεσε η διπλωματική αποστολή. Οι υπήκοοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν μολυνθεί στο πλοίο, το οποίο έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία του COVID-19 εκτός ηπειρωτικής Κίνας, αυξήθηκαν έτσι σε 3.

Ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι 29 από τους επιβάτες του Diamond Princess που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, αφότου επαληθεύτηκε πως μολύνθηκαν, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης