Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε να διαθέσει 10 δισ. ευρώ σε αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2020, για να τις βοηθήσει να εφαρμόσουν πολιτικές για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η απόφαση για την προσφορά των 10 δισ. ευρώ ή 1,3 τρισ. γιεν έρχεται αφού η Ιαπωνία παρείχε συνολικά περίπου 2 τρισεκατομμύρια γιεν για τον ίδιο σκοπό, το 2013 και το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα χρήματα θα καλύπτουν μια περίοδο ενός έτους, αλλά δεν διευκρινίζει ποιο έτος ακριβώς, παρά μόνο ότι θα γίνουν διαθέσιμα πριν το 2020.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ιδέα ότι όλα τα κράτη θα συμμετάσχουν στην επίτευξη συμφωνίας ενός νέου διεθνούς πλαισίου», δήλωσε ο Άμπε σε συνάντηση με τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα χρήματα θα διατεθούν τόσο από τον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, δήλωσε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιοσιχίντε Σούγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία έχει προωθήσει ενεργά τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και υποδομών, όπως συστήματα τραίνων και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις αναπτυσσόμενες χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης