Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε μια στρατηγικής σημασίας κοιλάδα από τους μαχητές του πρώην συριακού παρακλαδιού της αλ Κάιντα, σημειώνοντας ακόμη μία επιτυχία στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το τελευταίο τους προπύργιο στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.

Η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι σημείωσε προόδους από πολλές κατευθύνσεις στην κοιλάδα Ουάντι αλ Χάιλ στην Τζούρουντ Άρσαλ, μια ορεινή περιοχή στη μεθόριο την οποία χρησιμοποιούν ως βάση το πρώην Μέτωπο αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε την Παρασκευή από τη Χεζμπολάχ σε συνεργασία με τον συριακό στρατό και μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στους μαχητές του πρώην παρακλαδιού της αλ Κάιντα στη Συρία.

Την Κυριακή ο συριακός στρατός και το λιβανέζικο κίνημα ανακατέλαβαν την περιοχή γύρω από την πόλη Φλέιτα στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Μέχρι στιγμής 19 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί καθώς και περισσότεροι από 130 σουνίτες αντάρτες, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης