H εφημερίδα Washington Post ανακοίνωσε, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων αμερικανικών εφημερίδων, ότι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, με τη διεύθυνση του ιστορικού εντύπου να επισημαίνει τόσο το πόσο πολύ έχει εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες της πρώην ΥΠΕΞ, όσο και την ανησυχία της μπροστά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

«Η Χίλαρι Κλίντον έχει τη δυναμική να αναδειχθεί σε μια εξαίρετη πρόεδρο των ΗΠΑ και εμείς την υποστηρίζουμε χωρίς δισταγμό» έγραψε στο κεντρικό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως δεν ανακοινώνουμε αυτήν την υποστήριξη μόνο και μόνο επειδή ο αντίπαλος της Κλίντον είναι τρομακτικός» πρόσθεσε η εφημερίδα που αναφέρεται ελάχιστα στον δισεκατομμυριούχο.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος «είναι επίμονη, μαχητική, αποφασιστική και ευφυής» υπογράμμισε η Washington Post σημειώνοντας ότι τα δυνατά της σημεία επαρκούν για να επισκιάσουν τις αδυναμίες της ή τα σφάλματα στα οποία υπέπεσε στο παρελθόν.

«Διαθέτει εμπειρία από την εκτελεστική εξουσία. Δεν προτάσσει τα συναισθήματά της σε βάρος των καθηκόντων της. Μπορεί να πετύχει κάτι» τονίζεται στο άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως «δεν είμαστε τυφλοί» προσθέτει η Washington Post εξηγώντας πως:

«Πολλοί Αμερικάνοι δεν συμπαθούν ή δεν εμπιστεύονται την Κλίντον. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα αντικατροπτίζουν για κάποιους τον αμείλικτο πολιτικό σεχταρισμό που επικρατεί στην χώρα, για κάποιους άλλους τις ανέντιμες επιθέσεις που εκείνη δέχεται εδώ και δεκαετίες και για μια τρίτη μερίδα πολιτών τα πραγματικά της λάθη, τις αδυναμίες και τις αποτυχίες της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης