Η βρετανική κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία επιβολής προϋπολογισμού στη Βόρεια Ιρλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 15:26
Η βρετανική κυβέρνηση ξεκινά τη διαδικασία επιβολής προϋπολογισμού στη Βόρεια Ιρλανδία
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία απευθείας επιβολής ετήσιου προϋπολογισμού για τη Βόρεια Ιρλανδία μετά την αποτυχία των κομμάτων να προχωρήσουν σε σχηματισμό της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ο Βρετανός υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζέιμς Μπροκενσάιρ δήλωσε, ωστόσο, ότι οι συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων θα συνεχιστούν και ότι εάν σχηματιστεί κυβέρνηση, μπορεί να της δοθεί εκ νέου ο έλεγχος της διαδικασίας του προϋπολογισμού.

Ένας προϋπολογισμός που θα καθορίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς της επιστροφή άμεσης διακυβέρνησης από το Λονδίνο, για πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία, το οποίο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ευαίσθητη πολιτική ισορροπία στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Ενώ έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ του DUP και του Σιν Φέιν προς το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατόν να καταλήξουν σε μια συμφωνία τα κόμματα», ανέφερε ο Μπροκενσάιρ σε ανακοίνωση.

«Κατά συνέπεια, λαμβάνω τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την εισαγωγή σχεδίου του προϋπολογισμού στο Γουεστμίνστερ την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να προστατευθεί η παροχή των δημοσίων υπηρεσιών στη Βόρεια Ιρλανδία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, 15:26