Η Βρετανία υπόσχεται βοήθεια 10 εκατ. λιρών για την Αμαζονία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 12:40
Η Βρετανία υπόσχεται βοήθεια 10 εκατ. λιρών για την Αμαζονία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε σήμερα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς, τη χορήγηση 10 εκατ. λιρών ως βοήθεια για την αποκατάσταση του δάσους της Αμαζονίας, όπου έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές.

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε τη βοήθεια αυτή σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ακριβώς πριν από την έναρξη μιας συνεδρίας της συνόδου κορυφής της G7 που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και στη διάρκεια της οποίας θα προσεγγιστεί η κατάσταση στην Αμαζονία, η οποία προκαλεί έντονη διεθνή ανησυχία.

«Στη διάρκεια μιας εβδομάδας όπου είδαμε όλοι, με τρόμο, το τροπικό δάσος της Αμαζονίας να καίγεται μπροστά στα μάτια μας, δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα των καταστροφών που προκαλούμε στον φυσικό κόσμο» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, 79.513 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία από τις αρχές του έτους, εκ των οποίων λίγες περισσότερες από τις μισές στην Αμαζονία. Υπό διεθνή πίεση η Βραζιλία ανέλαβε εν τέλει δράση την Κυριακή στην Αμαζονία στέλνοντας δύο αεροσκάφη C-130 Hercules.

Η βρετανική βοήθεια, που ισοδυναμεί περίπου με 11 εκατ. ευρώ, θα καταστεί αμέσως διαθέσιμη, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δάσους καθώς και του οικιστικού περιβάλλοντος των επηρεαζομένων πληθυσμών, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση, ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα, την COP-26, το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 12:55