Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου δεν αρκούνται στις στυγερές δολοφονίες όσων θεωρούν οι ίδιοι ως «άπιστους», αλλά έχουν βαλθεί να καταστρέψουν και την ιστορία των εθνών, πάντα στο όνομα της διεστραμμένης ερμηνείας της θρησκείας τους. Χρησιμοποιώντας σφυριά και τρυπάνια, εισέβαλαν σε μουσείο της Μοσούλης (ιρακινή πόλη που βρίσκεται υπό την κυριαρχία τους από το περασμένο καλοκαίρι) και κατέστρεψαν αγάλματα και μνημεία χιλιάδων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βίντεο που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα, οι τζιχαντιστές εξηγούν ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη γιατί τα αγάλματα προωθούν την ειδωλολατρία και «ο Προφήτης μας έδωσε εντολή να καταστρέψουμε αγάλματα και κειμήλια, όπως έκανε και ο ίδιος όταν κατακτούσε τις χώρες».

Πάντως οι τζιχαντιστές δεν καταστρέφουν πάντα τα αγάλματα που έρχονται στην κατοχή τους, αλλά τα πουλάνε κιόλας στη μαύρη αγορά, ώστε να χρηματοδοτούν την οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη έκαψε 10.000 βιβλία και 700 σπάνια χειρόγραφα που θεωρήθηκαν ότι αντιτίθενται στις διδαχές του Προφήτη…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης