H οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η εκτέλεση τεσσάρων μελών σουνιτικής φυλής στην περιοχή Τικρίτ του Ιράκ, όπου διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση του στρατού, με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου ελέγχουν από τον Ιούνιο το Τικρίτ, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης και τον έλεγχο του οποίου προσπαθούν να ανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter οι οποίοι πρόσκεινται στο Ισλαμικό Χαλιφάτο αναφέρεται ότι οι τέσσερις άνδρες ότι είναι μέλη φυλής που έχει πάρει το όνομα της από μια πόλη που βρίσκεται βόρεια του Τικρίτ.

«Η εκτέλεση του πυρήνα Σάχουα (πολιτοφύλακες που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών) του Αλ Άλαμ» μπορεί να διαβάσει ο θεατής λίγο προτού ένας άνδρας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έχουν αλλοιωθεί με τεχνική επεξεργασία, πυροβολεί στο κεφάλι τους 4 άνδρες.
Το Δεκέμβριο το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικόνιζαν την εκτέλεση 13 φερόμενων ως μελών της ίδιας φυλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολλά στελέχη των σουνιτικών φυλών που έχουν εξεγερθεί εναντίον των τζιχαντιστών λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την απελευθέρωση του Τικρίτ, στο πλευρό των μονάδων της αστυνομίας, των πολιτοφυλάκων και των σιιτών εθελοντών.

Eπιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης