Η τσεχική κυβέρνηση εγκατέλειψε τα σχέδιά της για ένα πιθανό άνοιγμα των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς μια έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Κάρελ Χάβλιτσεκ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση με την πανδημία δεν είναι καλή, το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος εξακολουθεί να εξαπλώνεται. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε τα καταστήματα που είναι κλειστά προς το παρόν» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει για το άνοιγμα των καταστημάτων ξανά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η χώρα αυτή με πληθυσμό 10,7 εκατομμύρια κατοίκους έχει αυτή τη στιγμή το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στην Ευρώπη, καθώς αναφέρει 968 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε 14ήμερη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση και οργανώσεις πολιτών για χαοτική διαχείριση και έλλειψη πρόβλεψης, αλλά την ίδια ώρα αντιμετωπίζει και αυξανόμενα αιτήματα για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση εξέταζε να ανοίξει τα καταστήματα από τη Δευτέρα. Επίσης σχεδιάζει να ανοίξει εν μέρει τα σχολεία για να επιστρέψουν πολλά παιδιά στις τάξεις τους τον Μάρτιο. Τα νοσοκομεία ωστόσο βλέπουν τις δυνατότητές τους να δέχονται πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Από σήμερα το πρωί εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο μόνο το 14% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 149 κλινών για ασθενείς με COVID-19.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έχει φτάσει τους 1.258, υπερβαίνοντας τους υψηλότερους αριθμούς που είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι δήλωσε την Τετάρτη ότι τα νοσοκομεία στην Τσεχία μπορεί να κατακλυστούν από ασθενείς με COVID-19 σε δύο με τρεις εβδομάδες, προχωρώντας στην πιο αυστηρή προειδοποίηση που έχει απευθύνει μέχρι στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης