Ο ισχυρός τροπικός κυκλώνας «Τζούλια» φέρνει τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και ο κίνδυνος για πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές των Τζιόρτζια και Καρολάινα την Παρασκευή, είναι υπαρκτός σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πλημμύρες, θα είναι αυτές δυτικά της ακτής της Καρολάινα, όπου αναμένεται να πέσει ποσότητα 7 ιντσών βροχής έως και 10, εντός 75 μιλίων από την ακτή.

Ο κίνδυνος για παράκτιες πλημμύρες περιλαμβάνει την πόλη του Τσάρλεστον, τη Σαβάνα, τη Τζιόρτζια, και του Wilmington της Βορείου Καρολάινα.

Ισχυρά ρεύματα «rip» αναμένεται να προκαλέσουν διάβρωση της παραλίας στο νησί Tybee και προβλήματα στα «Outer Banks» της Βορείου Καρολάινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη όλες τις συμβουλές και τις ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου από την Τζούλια, θα παρατηρηθούν στις παράκτιες περιοχές της Τζιόρτζια και της Νότιας Καρολάινα, έως και την Πέμπτη τη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, κι ένα νέο τροπικό σύστημα δείχνει να σχηματίζεται στον Ατλαντικό σύμφωνα με την «AccuWeather».

Το αν η Τζούλια αποδυναμωθεί η ενισχυθεί θα εξαρτηθεί από την πορεία και την εξέλιξη του συστήματος τις επόμενες ημέρες.

«Λόγω της χαμηλής διεύθυνσης των ανέμων, η πορεία της Julia είναι πιθανό να είναι ακανόνιστη μέσα στο Σαββατοκύριακο», σύμφωνα με την AccuWeather και τον εμπειρογνώμονα Νταν Κοτλόσκι.

Σε περίπτωση που το κέντρο της Julia περιπλανηθεί υπεράκτια, θα υπάρξει αναδιοργάνωση και ενίσχυση. Αν η «Τζούλια» περιοριστεί στην ενδοχώρα, το σύστημα θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.

Η Τζούλια είναι το τρίτο τροπικό σύστημα που κάνει την προσέγγιση του σε ξηρά, σε όλη την Φλόριντα αυτή τη σεζόν, μετά τον τυφώνα «Hermine» στις αρχές Σεπτεμβρίου και την τροπική καταιγίδα «Colin» τον Ιούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης