Βλήματα όλμου που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία έπληξαν χθες Παρασκευή τη νοτιοανατολική Τουρκία προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και άλλα κτίρια στη συνοριακή περιοχή Ακακάλε, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα αναλάβει δράση αν η Συρία επαναλάβει επίθεση με όλμους στο έδαφός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CNN Turk μετέδωσε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είπε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι η Άγκυρα ανέφερε το περιστατικό στα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ.

«Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος ότι αν συνεχιστούν τέτοιες παραβιάσεις των συνόρων μας διατηρούμε τα δικαιώματά μας και τα ασκούμε», είπε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια της νύχτας στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Τουρκία έχει δεχτεί στο έδαφός της εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία και έχει προσφέρει καταφύγιο σε πολλούς εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, μάχες διεξάγονται σήμερα στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, μια ημέρα μετά την επίθεση των ανταρτών κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Σύμφωνα με ακτιβιστές, περίπου 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Συρία και κυρίως στο Χαλέπι.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης