Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης 

Η Τουρκία κατανοεί την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στις 19 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ [σχετικά με το S-400], δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία τους αγνοεί, είμαστε πάντα ευαίσθητοι”, δήλωσε ο Çavuşoğlu σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Πολωνούς και Ρουμάνους ομολόγους του στην Άγκυρα.

«Οι σύμμαχοί μας και το ΝΑΤΟ πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά. Χρειαζόμαστε το σύστημα αεράμυνας επειγόντως», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στην αγορά των ρωσικών  S-400 από την Τουρκία. Αμερικανοί αξιωματούχοι προτείνουν στην Τουρκία να αγοράσει τους  αμερικανικούς πυραύλους Patriot αντί των S-400, επειδή ι είναι ασυμβίβαστοι με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία απάντησε ότι ήταν η άρνηση των ΗΠΑ να της πουλήσουν Patriots που την οδήγησε να αναζητήσει άλλους πωλητές, προσθέτοντας ότι η Ρωσία της προσέφερε καλύτερη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων της μεταφοράς τεχνολογίας.

Anadolu Agency

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης