Στο σχέδιο «B» των Τούρκων αξιωματούχων αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, λέγοντας ότι οι δηλώσεις αυτές, για την ύπαρξη «plan Β» εκ μέρους της Άγκυρας, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις των Τούρκων « που δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά η διχοτόμηση».

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Στεφάνου, καταγγέλλει αυτές τις προθέσεις και καλεί τη διεθνή κοινότητα να υποδείξει στην Τουρκία ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για λύση.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, τόνισε ο εκπρόσωπος, συνεχίζει τις προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι δεν νοείται κατάληξη της ειρηνευτικής διαδικασίας χωρίς τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι η διεθνής διάσκεψη θα γίνει για να επιλυθούν οι διεθνείς πτυχές του κυπριακού.

«Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να λυθούν πρώτα οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος, και αυτό» σημείωσε, «είναι και θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης