Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα σήμερα τον τρόπο με τον οποίο η Αυστρία χειρίστηκε τις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν Κούρδοι στη Βιέννη, οι οποίοι, σύμφωνα με το υπουργείο, συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Με βάση την αυστριακή αστυνομία, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν μικρές διαδηλώσεις Κούρδων, τις οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν Τούρκοι εθνικιστές, που διοργάνωσαν αντιδιαδηλώσεις, ρίχνοντας πέτρες και πυροτεχνήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και ότι μία άλλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ήταν ειρηνική.

«Ο πρεσβευτής της Αυστρίας στην Άγκυρα θα κληθεί στο υπουργείο μας και θα ενημερωθεί για τις ανησυχίες μας για τις τέσσερις ημέρες των διαδηλώσεων και τη χρήση βίας εναντίον νεαρών Τούρκων από τις αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας» επισήμανε το υπουργείο.

Εξάλλου το υπουργείο καταδίκασε «τη σκληρή επέμβαση» των αυστριακών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν νέοι τουρκικής καταγωγής και να υποστούν ζημιές κάποια καταστήματα που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς διευκρίνισε χθες Κυριακή στο Twitter: «Δεν θέλουμε να βλέπουμε εικόνες βίας στους δρόμους της Αυστρίας, κυρίως στη Βιέννη, και δεν θα επιτρέψουμε να εισαχθούν στην Αυστρία συγκρούσεις από την Τουρκία!».

Το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι θα καλέσει σήμερα τον Τούρκο πρεσβευτή για συνομιλίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης