Η Τουρκία αρχίζει την εφαρμογή του συστήματος της on-line ηλεκτρονικής βίζας (e-viza) για τους πολίτες 94 χωρών, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών. Με το νέο σύστημα, οι ταξιδιώτες με προορισμό τη γείτονα χώρα θα μπορούν να αποκτούν βίζα μέσα σε λίγα λεπτά.

Περίπου 30 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτονται την Τουρκία κάθε χρόνο. Από αυτούς το 65% εξαιρείται από το σύστημα της βίζας. Στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση των υπολοίπων 10 εκατομμυρίων τουριστών για τους οποίους απαιτείται φυσική παρουσία στα τουρκικά προξενεία για τη χορήγηση βίζας. «Με το νέο σύστημα μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα των προξενείων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Naci Koru.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε χωρίσει τις χώρες σε δύο μεγάλες ομάδες. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται 40 χώρες των οποίων οι πολίτες θα παίρνουν on-line βίζα χωρίς όρους. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Αυστρία, η Κύπρος (Ελληνοκύπριοι), το Κατάρ, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ.» διευκρινίζει ο Koru.

Αιτήσεις για την απόκτηση τουρκικής βίζα θα μπορούν να υποβάλλουν οι ταξιδιώτες στα γραφεία – ακόμα και τα κιόσκια των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) – και η διαδικασία θα διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας.

Πηγή: Hürriyet, Daily News
Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης