Η Τουρκία απέλασε τη Δευτέρα μία ελληνίδα υπήκοο την οποία θεωρεί ότι είχε σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Σύμφωνα όμως με ελληνικές αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία γυναίκα 50 ετών, η οποία έχει ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο, καθώς έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αυστραλία. Είναι παντρεμένη με έναν Σύρο, ο οποίος έχει επίσης αυστραλιανό διαβατήριο, εκτός από ελληνικό και συριακό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως η  εν λόγω γυναίκα κρατήθηκε στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη χώρα επειδή το διαβατήριό της είχε λήξει, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει εκκρεμότητες κανενός είδους με τις Αρχές και το όνομά της δεν βρίσκεται σε λίστες τρομοκρατών. Η ίδια ζήτησε τον επαναπατρισμό της και απελάθηκε στην Ελλάδα.

Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις Αρχές.

Νωρίτερα επικράτησε σύγχυση σχετικά με την είδηση αυτή. Σύμφωνα με το site Middle East Eye επρόκειτο για άνδρα ο οποίος απελάθηκε το πρωί της Δευτέρας,ενώ το ρωσικό πρακτορείο Sputnik ανέφερε πως πρόκειται για γυναίκα. Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu δημοσίευε πως ο απελαθείς είναι άντρας, μαχητής – τρομοκράτης, Έλληνας υπήκοος, χωρίς όμως να αναφέρει αν ανήκει στον ISIS ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, το βράδυ της Δευτέρας, σε ανακοίνωσή του το τούρκικο υπουργείο Εσωτερικών, υπογράμμιζε πως «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης