Τα τζαμιά, τα εστιατόρια και τα καταστήματα ανοίγουν σταδιακά με νέες προφυλάξεις κορωνοϊού στην Τουρκία μετά από τέσσερις ημέρες πανεθνικής απαγόρευσης για τις μουσουλμανικές γιορτές του Eid al-Fitr.

Οι τουρκικές οικογένειες συνήθως συναντώνται για τις μουσουλμανικές γιορτές του Eid al-Fitr για να σηματοδοτήσουν το τέλος του Ραμαζανιού, αλλά εφέτος οι περισσότεροι Τούρκοι παρέμειναν περιορισμένοι, τηρώντας τετραήμερη εθνική απαγόρευση που επιβλήθηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του coronavirus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μπορεί να είναι η τελευταία του είδους της, καθώς οι κρατικοί αξιωματούχοι διευκολύνουν τους περιορισμούς στη χώρα, η οποία έχει δει τους αριθμούς νέων μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Τώρα τζαμιά, εστιατόρια και καταστήματα ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τις επόμενες μέρες, αλλά ο υπουργός Υγείας Minister Fahrettin Koca δήλωσε την Τετάρτη ότι ορισμένα προληπτικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ.

Σε ξεχωριστό tweet, ο Koca πρόσθεσε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας για ηλικιωμένους και άτομα κάτω των 20 ετών θα συνεχιστούν έως ότου ειδοποιηθούν περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μικτά μέτρα έρχονται καθώς η Τουρκία κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 14η στους θανάτους που σχετίζονται με ιούς, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Μέχρι σήμερα, Τούρκοι αξιωματούχοι υγείας έχουν καταγράψει 159.797 κρούσματα στη χώρα και 4.431 θανάτους.

Με τα νέα ποσοστά μόλυνσης να κυμαίνονται περίπου 1.000 ανά ημέρα, η Τουρκία είναι έτοιμη να επιστρέψει σε κάποια αίσθηση κανονικότητας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μακροπρόθεσμη οικονομική ζημία από τον ιό.

Τα τζαμιά θα ανοίξουν εν μέρει την Παρασκευή και το εμπορικό κέντρο Grand Bazaar της Κωνσταντινούπολης προετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μήνες μετά το κλείσιμο των θυρών του.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης