Σε μία νέα ενέργεια που κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο προχωρεί η Άγκυρα σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet της 13ης Δεκεμβρίου.

Οι Τούρκοι κατασκευάζουν αεροπορική βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB2, τα οποία κατασκευάζονται στην Τουρκία και είναι εξοπλισμένα για να πλήττουν στόχους σε θάλασσα ή ξηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα drones θα είναι δύο τύπων, θα υπάρχουν τα drones, τα οποία θα προορίζονται για επιτήρηση και τα drones, τα οποία θα προσβάλλουν στόχους.

Το πρωτοσέλιδο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet η βάση αυτή ετοιμάζεται στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα κατεχόμενα στην τουρκοκυπριακή πλευρά της ευρύτερης Λευκωσίας. Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα ανήρτησε και βίντεο με σχετικές πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Λευκονοίκου

 

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο άρθρο τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσγείωση των drones. Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε το 1982 με νατοϊκές προδιαγραφές. Μεταξύ άλλων η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι εργασίες στο αεροδρόμιο έχουν ξεκινήσει και εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν ελέγχους στον αεροδιάδρομο και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο αεροδιάδρομος

Το αεροδρόμιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης