Η στιγμή που βρέθηκε το μουμιοποιημένο πτώμα του ναυτικού στις Φιλιππίνες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, 22:13
Η στιγμή που βρέθηκε το μουμιοποιημένο πτώμα του ναυτικού στις Φιλιππίνες
Η στιγμή που ένας ιστιοπλόος ανακάλυψε μέσα σε ένα ακυβέρνητο σκάφος στις Φιλιππίνες το μουμιοποιημένο σώμα ενός Γερμανού ναυτικού καταγράφτηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, που δόθηκε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Η ιστορία του 59χρονου εξερευνητή Manfred Fritz Bajorat, ο οποίος αγνοείτο για αρκετά χρόνια, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από τις αρχές του μήνα.

Ο άτυχος ναυτικός βρέθηκε μέσα σε ένα ακυβέρνητο γιοτ και την μακάβρια ανακάλυψη έκανε το πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού που στις 31 Ιανουαρίου και στα πλαίσια του αγώνα «Clipper 2015-16 Round The World Yacht Race», περνούσε από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην παραλία Airlie της Αυστραλίας και στο Da Nang στο Βιετνάμ.

Αρχικά οι ιστιοπλόοι είδαν ότι το σκάφος του 59χρονου ναυτικού είχε παρασυρθεί στα ανοιχτά και αποφάσισαν να το προσεγγίσουν προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιος χρειαζόταν βοήθεια.

Ένας άντρας πήδηξε από το σκάφος στη θάλασσα και στη συνέχεια ανέβηκε στο γιοτ του Bajorat και άρχισε να ψάχνει για τον κυβερνήτη.

«Δεν είναι κανείς εδώ», είπε στη συνέχεια στο πλήρωμά του, ωστόσο, όταν αποφάσισε να μπει στην καμπίνα, με σοκ είδε το μουμιοποιημένο πτώμα του 59χρονου.

Δείτε το βίντεο:Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Γερμανός ναυτικός πέθανε αρκετές μέρες πριν ανακαλυφθεί το πτώμα του, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής σε συνδυασμό με τον αλμυρό θαλασσινό αέρα συνέβαλλαν στην διατήρηση της σορού του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, ο Bajorat εξερευνούσε εδώ και 20 χρόνια τις θάλασσες του πλανήτη, έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Το 2009 χώρισε με την επί 30 έτη σύζυγό του, η οποία πέθανε την επόμενη χρονιά από καρκίνο. Ο θάνατός της φαίνεται πως τον βύθισε στην θλίψη, αφού την ίδια χρονιά έκοψε κάθε επαφή με τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, 22:13