Η Σρι Λάνκα θα αναλάβει νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου New Diamond

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 13:20
Η Σρι Λάνκα θα αναλάβει νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου New Diamond

Η Σρι Λάνκα θα αναλάβει νομική δράση εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πετρελαιοφόρου New Diamond, όπου την Πέμπτη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, καθώς υπάρχει μεγάλη διαρροή από τη δεξαμενή καυσίμων του, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Αρχής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

«Θα αποφασίσουμε αν θα διεκδικήσουμε ποινικές ευθύνες, αστικές ευθύνες ή και τα δύο» δήλωσε ο Τζακάτ Γκουνεσεκάρα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Αρχής. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η νομική διαδικασία θα γίνει βάσει των νόμων της Σρι Λάνκα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Το New Diamond, ένα πετρελαιοφόρο φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, μεταφέρει για τις μηχανές του 1.700 τόνους ντίζελ.

Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα έσβησε την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα πάνω στο New Diamond εξαιτίας ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή.

Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ.) από την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα.

Την Τρίτη το ΠΝ εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να έχει προκληθεί από πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, 13:24