Το FBI αναζητά απαντήσεις και οι έρευνές του επικεντρώνονται στην πανέμορφη χήρα του νεκρού βομβιστή Τάμερλαν Τσαρνάεφ, Κάθριν Ράσελ.

Ο δικηγόρος της Κάθριν Ράσελ Τσαρνάεφ, Αμάτο ΝτεΛούκα, επιβεβαίωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ζήτησαν να μιλήσουν μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σύμφωνα με τον ΝτεΛούκα, η γυναίκα δεν είχε υποπτευθεί ότι ο άνδρας της βρισκόταν πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστώνης και η τελευταία φορά που τον είδε ήταν τη μέρα του θανάτου του, λίγο πριν εκείνη φύγει για τη δουλειά της. Η πρώτη φορά που διαπίστωσε ότι ο Τάμερλαν ήταν ο βασικός ύποπτος της επίθεσης, ήταν από την τηλεόραση μετά την επίθεση στο ΜΙΤ και την καταδίωξη που ακολούθησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή το απόγευμα αξιωματούχοι του FBI επισκέφτηκαν το σπίτι των γονιών της όπου μένει πλέον, δεν κατάφεραν όμως να μιλήσουν μαζί της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η γυναίκα η οποία εργαζόταν 70 με 80 ώρες την εβδομάδα ως νοσοκόμα κατ’ οίκον δεν είχε ιδέα για τη δραστηριότητα του συζύγου της.

Κόρη γιατρού και νοσοκόμας, μεγάλωσε σε χριστιανική οικογένεια, ασπάστηκε όμως τον ισλαμισμό λίγο καιρό μετά τη γνωριμία της με τον Τάμερλαν Τσαρνάεφ, τον οποίο γνώρισε μέσω κοινών γνωστών.

Παντρεύτηκαν το 2009 ή το 2010 και απέκτησαν μια κόρη, τριών χρόνων σήμερα, την Ζαχάρα, αναφέρει η Daily Mail η οποία φέρνει στο φως παλιές φωτογραφίες της.

Αν και ονειρευόταν να πάει στο Ειρηνευτικό Σώμα, μετά τη γνωριμία και το γάμο της με τον Τάμερλαν, η Κάθριν Ράσελ εγκατέλειψε τις σπουδές της, φόρεσε μαντίλα και «μεταλλάχθηκε» εξωτερικά και εσωτερικά σε τέτοιο βαθμό που οι φίλοι της δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν.

Τις τελευταίες ημέρες η Κάθριν έμενε στο σπίτι των γονιών της στο Ρόουντ Αϊλαντ, επέστρεψε όμως στο σπίτι στο Κέμπριτζ όπου ζούσε με τον άνδρα της, όπου και την κατέγραψε ο φακός με μαύρα ρούχα και μαντίλα.

Διαβάστε επίσης:

«H γυναίκα που παντρεύτηκε έναν βομβιστή»
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 23:42

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης