Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως επαναλαμβάνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο μιας κοινής εκστρατείας με τη Ρωσία στη βορειοδυτική Συρία, η οποία έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κατηγορώντας την Τουρκία ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάσει μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την Πέμπτη πως η εκεχειρία θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι μαχητές θα εκπληρώσουν τους όρους της περυσινής ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην Ιντλίμπ. Αφότου η Δαμασκός κήρυξε την κατάπαυση του πυρός το βράδυ της Πέμπτης, τα πολεμικά αεροπλάνα της δεν είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές, αν και οι μαχητές στην Ιντλίμπ εξακολουθούν να βομβαρδίζουν αλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμφωνία σε μια εκεχειρία είχε προϋποθέσεις. Αυτές δεν τηρήθηκαν. Επαναλαμβάνουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρεται σε δήλωση των ενόπλων δυνάμεων.

Στη διάρκεια τριών μηνών, μια στρατιωτική επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 400 αμάχους στη βορειοδυτική Συρία ενώ προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 440.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης