Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Ράκκα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 12:55
Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Ράκκα

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Ράκκα, την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Zveda TV του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μετέδωσε εικόνες από Ρώσους στρατιώτες να κάνουν χειραψία με παιδιά στη Ράκκα και να ξεφορτώνουν από φορτηγά πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια, στα οποία είναι γραμμένη η φράση «Η Ρωσία είναι στο πλευρό σας».

Τα αμερικανικά στρατεύματα με τη βοήθεια των Σύρων συμμάχων τους, στους οποίους κυριαρχούν οι Κούρδοι, κατέλαβαν τη Ράκκα πριν από δύο χρόνια, στη μεγαλύτερη νίκη των ΗΠΑ στην εκστρατείας τους εναντίον του ΙΚ στη Συρία. Ωστόσο, τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία και η Μόσχα αμέσως έσπευσε να προωθηθεί στις περιοχές που είχαν εγκαταλείψει οι Αμερικανοί.

Τα ρωσικά στρατεύματα στη Ράκκα μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικοί γιατροί προσέφεραν στους κατοίκους ιατρική φροντίδα, επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Βαρνάβσκι, αξιωματικός του Υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Το έργο της περισυλλογής των ερειπίων και του καθαρισμού της περιοχής (από βόμβες ή νάρκες) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχουν ελλείψεις σε καθαρό νερό, φάρμακα και τρόφιμα» πρόσθεσε.

Η Ρωσία δημιούργησε τον Νοέμβριο βάση ελικοπτέρων σε αεροδρόμιο πόλης της βορειανατολικής Συρίας και προσγείωσε δυνάμεις της σε αεροπορική βάση στην περιοχή, την οποία έχουν εγκαταλείψει οι αμερικανικές δυνάμεις.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 13:06